Badminton TV op 15, 16 en 17 juni

Over ons

Badminton TV op 15, 16 en 17 juni

In het kader van het relanceplan dat Badminton Vlaanderen opmaakte om de heropstart van badminton te ondersteunen, creëerde de federatie een nieuw concept, met name Badminton TV.

Tijdens de lockdown werd achter de schermen heel wat werk verzet in functie van een nieuw competitiereglement, Airbadminton, financiële ondersteuningsmaatregelingen voor de clubs, etc. Om deze en andere activiteiten te belichten zal Badminton TV gedurende drie avonden telkens van 19h30 tot 21h30 zijn tenten opslaan in het Yonex Center te Aartselaar. Van daaruit zullen live interviews gebeuren, bijscholingen plaatsvinden en clubs in de kijker gezet worden die tijdens de lockdown innovatieve acties op touw hebben gezet om verbinding met de leden blijvend te houden. De uitzendingen zullen te volgen zijn via het Youtube kanaal van Badminton Vlaanderen.

Willen jullie ons promotiefilmpje nog eens bekijken? Klik hier

Op dinsdag 15 juni staat alles in het teken van het nieuwe competitieseizoen. Niet alleen is er een interactief webinar over de nieuwe C320 met ook een blik naar het nieuwe competitieseizoen, we interviewen ook enkele umpires en wedstrijdleiders en vragen hoe zij in het kader van veiligheidsmaatregelen naar het volgende seizoen kijken. Verder zijn er interviews met de voorzitter van Badminton Vlaanderen die vertelt over de impact van Covid19 op het badminton en met Rik Moens, gastheer van badminton TV. We werpen ook al een blik vooruit naar woensdag 16 juni wanneer het over topsport en sporttechnische bijscholingen gaat.


Woensdag 16 juni opent Patrick De Vos de avond met een blik achter de schermen van Shuttle Kids, het opleidingstraject voor jonge badmintonners dat door middel van kwaliteitsvolle filmpjes en lesmateriaal trainers moet bijstaan bij de ontwikkeling van onze jonge talenten. Later die avond volgt nog een 45 minuten durende bijscholing on court over Shuttle Kids die uiteraard ook live wordt uitgezonden. Wil je zelf ter plaatse deelnemen aan deze bijscholing? Dan kan, stuur een mailtje en reserveer je plaats on court. Clubs die een achttal jongeren tussen 20h en 21h kunnen meenemen zijn ook van harte welkom. Info en reservatie: jasper@badmintonvlaanderen.be.


Tijdens de tweede uitzending wordt ook topsport centraal gezet. We ontvangen verschillende topsporttrainers en –spelers, we kijken naar de Olympische en Paralympische spelen in Tokio maar ook naar Parijs 2024. Als de satellieten goed gepositioneerd staan, doen we ook een interview met een Olympische medaillewinnaar. Afsluiten doen we met een blik naar het verleden, Herman Moens en Friends vertellen over hun gloriedagen als topsporters. Kijk vooral uit naar de uitspraak: “plint is binnen”.


De laatste dag staat in het teken van de clubs. We ontvangen op 17 juni drie clubs die vertellen hoe ze zijn omgegaan zijn met corona. Personeelsleden van Badminton Vlaanderen leggen uit hoe de federatie haar clubs maximaal tracht te ondersteunen en de nieuwe badmintonbeleving Airbadminton wordt toegelicht. Verder kijken we vooruit naar oktober 2021 wanneer de Yonex Belgian Internationaal na een jaar pauze terug wordt georganiseerd in de Sportoase te Leuven. Afsluiten doen we met een special guest die de badmintonfamilie een spannend en sportief seizoen toewenst.

Master of Ceremony is Erwin Van den Sande, reeds jaren interviewer tijdens Yonex Belgian International, Sporza sportjournalist en eindredacteur van Sportweekend.
    
Gezocht: foto’s van clubs

Om alle interviews en onderdelen vlot in elkaar te laten overgaan, willen we veel beelden gebruiken. We hebben al mooie video’s, maar extra foto’s van clubs zijn allemaal welkom. Zet de naam van de club mee in de foto, eventueel met een datum en/of een treffende zin en wie weet zie je jouw club passeren tijdens badminton TV (mailen naar jasper@badmintonvlaanderen.be ten laatste tegen 14 juni 2021).

Planning


 

« Terug