WEEK VAN DE OFFICIAL 2021

Officials

WEEK VAN DE OFFICIAL 2021

Naar jaarlijkse gewoonte én omdat het belangrijk is voor de doelgroep op zich organiseert Sport Vlaanderen zijn “Week van de Official” van 1 tot 10 oktober.

Hebben officials dit nodig? Indien niet dagelijks, zijn ze toch minstens in het weekend ergens present op een tornooi of de competitie ergens in het land. En alhoewel het kan bekeken worden als een hobby is het voor een groot aantal van hen meer dan dat. Zij willen een meerwaarde zijn voor de organisaties waarop ze aanwezig zijn, al dan niet beslissend of bepalend hoe een wedstrijd verloopt of afloopt.

Sportiviteit en fair play, daar gaat het om in de sport, en officials zijn in de eerste plaats bewakers van dit belangrijk idee.

Uiteraard is een dankwoord elke keer opnieuw op zijn plaats, en dat doen we niet alleen in de Week van de Official maar ook wekelijks en maandelijks via een berichtje, een nieuwsbrief, persoonlijk contact op organisaties.

Heb je zelf een official in de club, weet dan dat hij of zij een belangrijk onderdeel is van het spel en een meerwaarde is op het vlak van kennis van spelregels of gedragscodes. Het is dus zeker gepast om hem of haar in deze specifieke week een dankwoord te bezorgen op een manier die eigen is aan de werking van jullie club.

Stuur gerust een foto van het dankmoment naar pieterjan@badmintonvlaanderen.be

« Terug