KU Leuven en UGent kapen podiumplaatsen op interuniversitaire wereldkampioenschappen

Tornooien

KU Leuven en UGent kapen podiumplaatsen op interuniversitaire wereldkampioenschappen

Van donderdag 11/11 t/m zaterdag 13/11 vond de 6de editie van de IUSC World Inter Universities Championships plaats in Rome.

2 Belgische universiteiten reisden af naar Italië om onze driekleur te verdedigen, namelijk KU Leuven en UGent, met een delegatie van respectievelijk 18 en 4 spelers. 3 dagen lang haalden onze Belgische studenten hun beste badmintonkwaliteiten uit de kast om in het enkel- en gemengd dubbelspel te strijden voor de titel op dit WK voor studenten.

Uiteindelijk moest iedereen zijn meerdere erkenning in de Tsjechische delegatie die met enkele topspelers een niveau te sterk bleken te zijn. Getreurd werd er echter niet, want KU Leuven kaapte na enkele halve finaleplaatsen de 2de plaats weg en mag zich een jaar lang tot vicewereldkampioen  kronen. Ook UGent bemachtigde ondanks de beperkte delegatie de 4de plaats en zorgde voor een half Belgisch podium naast de Slovaakse delegatie die de 3de plaats innam. Niets dan tevredenheid en gejuich bij beide teams natuurlijk.
 

 

Ook op het individueel podium slaagden de Belgen erin om enkele medailles bemachtigen. In het heren enkelspel behaalden Robbe Brees en Liam Bauwens een bronzen medaille, terwijl in het dames enkelspel Silke Thys ook het brons in de wacht sleepte. Wout Deleu en Elke Barbier vervolledigden de medaillelijst in het gemengd dubbelspel met eveneens een bronzen medaille.
 

 

 


Een knappe prestatie van onze Belgische studenten die aantoont dat topbadminton en studies een prachtige combinatie vormen: mens sana in corpore sano!

« Terug