VICTOR LEAGUE 21-22

Competitie

VICTOR LEAGUE 21-22

W&L groot kanshebber voor de titel in 1ste nationale, Verviers kan titel in 2de nationale vieren in eigen huis.
 

1ste nationale

Zit er eindelijk een titel aan te komen voor W&L ( Herent-Veltem )?
Een feilloze eindronde werd afgesloten met het maximum van de punten.
Na een aantal uitgesproken overwinningen tegen Bad 79 Anderlecht, Pluimplukkers Gent en iets moeizamer tegen Lokerse, werd in de maand november met nog groter overwicht gewonnen tegen Hebad 1 Heusden-Zolder en het Kortrijkse Lebad.

Begin december werd de voorronde op de meest overtuigende manier afgesloten met een alleszeggende 7-1 overwinning tegen het als vooraf grootste concurrent genoteerde DZ 99 Deerlijk.
Tijdens de halve finales in eigen huis bevestigde W&L zijn status als topfavoriet om DZ 99 nogmaals relatief makkelijk uit te schakelen voor de finales op 19 maart 22 in Verviers.
DZ 99 Deerlijk begon begin oktober met een veelbelovende 7-1 overwinning tegen Bad 79 en op dezelfde dag een bevestiging met een overtuigende zege tegen Pluimplukkers Gent.

Half oktober stokte de overwinningsmachine enigszins door op dezelfde dag met 2 gelijke spelen tegen Lokerse  en het Limburgse Hebad 1 punten prijs te geven maar alsnog een veilige plek te behouden op het einde van de voorronde.
Herstel kwam er tegen Lebad Kortrijk, de laatste speeldag tegen W&L zwaar verliezen bleek niet genoeg om een status als tweede reekshoofd te kunnen opeisen richting eindronde.

Die plek op plaats 2 werd dan wel ingenomen door het heel jonge Limburgse team Hebad 1 uit Heusden – Zolder.
Vier ontmoetingen afsluiten met een 5-3 overwinning, een gelijkspel tegen eerste concurrent DZ 99 , het bleek genoeg om ondanks een forse nederlaag tegen W&L onverwacht tweede te eindigen in de voorronde én een bevoorrechte positie als tweede reekshoofd in te palmen.
De vierde plaats en veiligheid voor de play offs werd ingenomen door Lokerse.
Een moeilijke start is altijd in te calculeren, als je maar op het gepast moment weet om te schakelen en wanneer noodzakelijk de noodzakelijke puntjes binnen te halen.

Lokerse deed het op zijn eigen slimme manier.  Moeizaam beginnen met twee nederlagen,  een punt pakken tegen DZ 99 en na een nipte nederlaag tegen W&L eindigen met twee geruststellende overwinningen.  Op die manier werd de grootste concurrent Lebad Kortrijk van de vierde plaats gehouden, al was het verschil slechts merkbaar in het saldo van gewonnen en verloren wedstrijden.
Zes wedstrijden minder gewonnen dan Lokerse plakte Lebad Kortrijk op een vervelende vijfde plaats op het einde van de voorronde. 
Pluimplukkers Gent, met twee gelijke spelen, en Bad 79 Anderlecht, met één gelijk spel, sluiten de rij.

De laatste drie ploegen ( er zijn slechts 7 ploegen in 1ste nationale na het forfait van Oupeye ) spelen nu de play downs.  Afwachten wie hier aan het kortste eind trekt en degradeert naar 2de nationale.

De loting voor de halve finales bleek een logisch vervolg van de voorbije ontmoetingen:W&L tegen DZ 99 en Hebad 1 tegen Lokerse, dat waren mooie ontmoetingen om naar uit te kijken.

In de play downs is de competitie nog niet afgewerkt.  Benieuwd wie na een kort vervolg, drie ploegen en dus maar 2 ontmoetingen per ploeg, eventueel volgend seizoen een reeks lager belandt.


2de nationale

RBC Verviers was voor het begin van de competitie al de grote favoriet voor stijgen naar de hoogste afdeling.
Na een gemiste kans omwille van corona zou het dit seizoen moeten gebeuren.
En het ziet er ook zo naar uit na een foutloos parcours in de voorronde.
Zeven overwinningen op rij, het is niet niks en het overwicht in elke ontmoeting was groot.
Hebad 2, dat door de aanwezigheid van Hebad 1 in eerste nationale veroordeeld blijft tot de tweede nationale, was op het einde van de voorronde een mooie runner up.

Buiten een verrassende nederlaag tegen Grâce en een verwachte tegen Verviers werd er niet meer verloren.
Gevolg, een stevige tweede plaats en toch alweer een blijver in de play offs.
De Dijlevallei en Grâce werden de andere ploegen die zich via de play offs naar een plaats in de halve finales speelden.
De ploegen die het niet haalden en daardoor play downs dienen te spelen waren Olve, Antwerp, Nivelles en Brasschaat in die volgorde.

De loting voor de halve finales was een liga-aangelegenheid :
Verviers tegen Grâce en De Dijlevallei tegen Hebad 2, of twee confrontaties verdeeld over de beide liga’s.

De play downs in de tweede afdeling werden ondertussen afgewerkt. Nivelles etaleerde meer kwaliteit dan in de voorronde en kwam zonder nederlagen uit zijn drie ontmoetingen. 

Op de laatste speeldag werd grootste belager Olve netjes aan kant gezet, een play downs zonder nederlagen en dus al zeker samen met Olve een plaats in tweede nationale volgend seizoen tot gevolg.

Halve finales hebben logische winnaars 

De verschillen waren snel duidelijk in Veltem, de thuishaven van W&L.
De dubbels tussen W&L en DZ 99 werden mooi verdeeld. In de daaropvolgende enkelwedstrijden ging het tweemaal om een paar punten verschil in de derde game, maar dan wel altijd in het voordeel van W&L.
Op het einde van de rit werden de gemengde wedstrijden dan gespeeld om het prestige, want toen was de 5-3 voorsprong voor W&L al het ticket naar de finale.

W&L  -  DZ 99:        6 – 2.

Bij Hebad 1 beginnen met een uitschuiver in heren dubbel, het was toch niet echt gepland in de ontmoeting tegen Lokerse.
De Hebad-meisjes brachten de stand tegelijk in evenwicht, en dan was de Limburgse trein echt vertrokken.
Geen enkele nederlaag meer in de enkelwedstrijden en gemengde wedstrijden voor Hebad 1, dat toont duidelijk het overwicht van het jonge team.
Zij gaan met veel vertrouwen naar de finale tegen W&L, een zware opdracht die om sterk spel zal vragen op 19 maart  in Thimister-Clermont.
Hebad  1  -  Lokerse:     7 – 1. 

In tweede nationale was er een verrassend sterke start van De Dijlevallei tegen Hebad 2.
Een duidelijk Limburgs verlies in de dubbelwedstrijden, dat is toch even slikken.
In de enkelwedstrijden hielden beide ploegen mekaar in evenwicht wat in de tussenstand nog altijd in het voordeel van De Dijlevallei was.
Nog terugkomen en alsnog proberen gelijk te spelen ?
Het lukte niet bij de Limburgers, na een eerste gemengde verlieswedstrijd was het beklonken: De Dijlevallei zou finale spelen.
De Dijlevallei  -  Hebad  2:    6 – 2.

De LFBB-ploegen Verviers en Grâce begonnen allebei goed aan de ontmoeting.
Na vier wedstrijden was de stand 2-2, een kans op een verrassing ?
Daar was Verviers duidelijk niet voor gekomen.  Van 3-2 ging het via de dames enkelwedstrijden naar 4-2 en de gemengde wedstrijden waren uiteindelijk duidelijk in het voordeel van Verviers.
Verviers  -  Grâce:    6 – 2.

Finales
Hall Omnisports Antoine Fonck
Rue Cavalier Fonck 15
4890  Thimister - Clermont

Plaatsen 3 en 4
1ste nationale        DZ  99  -  Lokerse
2de nationale        Grâce  -  Hebad  2

Plaatsen 1 en 2
1ste nationale        Hebad  1  -   W&L
2de nationale        De Dijlevallei  -  Verviers.

« Terug