IPJO Houthalen - 20/21 mei 2022

Officials

IPJO Houthalen - 20/21 mei 2022

Het weekend van 21 en 22 mei 2022 was het eindelijk nog eens zover…. De hoogdag voor de badminton spelende jeugd van Vlaanderen: de IPJO (Interprovinciale Jeugdontmoeting).
 

Na een verplichte pauze (om welgekende redenen) van 2 seizoenen, konden de jeugdselecties van de Vlaamse provincies zich nog eens met mekaar meten om uit te maken welke provincie de sterkste selectie aan jeugdspelers kon afvaardigen. 

176 spelers, begeleid door coaches en ploegafgevaardigden, zakten af naar Houthalen om daar hun beste beentje voor te zetten, en uiteraard werden zoals steeds alle wedstrijden ook deskundig geleid door een uitgebreid team van umpires: 15 op zaterdag en 13 op zondag. 

Op zaterdag stonden 3 rondes op het programma, met telkens 2 ontmoetingen (3 x 56 wedstrijden = 168 wedstrijden), en op zondag nog eens 2 rondes met 2 ontmoetingen (2 x 56 wedstrijden = 112 wedstrijden). Een niet te onderschatten opdracht voor het aanwezige team van umpires, want de wedstrijden volgden mekaar aan een hoog tempo op.

Het enthousiaste team van umpires was samengesteld uit een gezonde mix van ‘oude rotten in het vak’ en een aantal ‘nieuwkomers’ die voor het eerst in hun umpire-carrière konden kennismaken met dit buitengewoon jeugdevenement. De talrijke anciens wisten al wat hen te wachten stond, en het feit dat zij telkens weer opnieuw van de partij willen zijn, betekent vooral dat er met veel voldoening teruggekeken wordt op dit evenement. Sinds het voorbije weekend kunnen nu ook de nieuwelingen met ditzelfde voldaan gevoel terugblikken op een zoveelste geslaagde editie van IPJO.

Algemeen kunnen we besluiten dat we een sfeervol en sportief tornooi achter de rug hebben. Er waren weinig tot geen incidenten, en gele of rode kaarten kwamen er niet aan te pas. Dit is vooral hoopgevend naar de toekomst toe, aangezien “sportiviteit” en “sfeer” altijd wel hoog in het IPJO vaandel zullen staan. Gelukkig waren er ook weinig blessures en de inbreng van de aanwezige kinesist bleef beperkt tot het behandelen van enkele bloedneuzen, het loswerken van een schoudergewricht en het stabiliseren van een enkelgewricht.

En wat is nu het sportieve plaatje van IPJO 2022 ?

In de algemene uitslag kwam Vlaams Brabant als winnaar uit de bus, gevolgd door Oost-Vlaanderen, Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg. Hierbij moet wel gezegd dat Oost-Vlaanderen en Antwerpen een gelijk puntenaantal behaalden en dat het de onderlinge confrontatie was die maakte dat Oost-Vlaanderen Antwerpen achter zich kon houden, en dit op basis van een positief puntenaantal ten voordele van Oost Vlaanderen.
In de leeftijdsgroepen zijn het dezelfde provincies die de hoogte toppen scheren….. Vlaams Brabant was winnaar in de leeftijden U14 en U18; Antwerpen was de sterkste provincie in de  leeftijden U12 en U16.

Om af te sluiten….
Tot slot wil ik hier nog even van de gelegenheid gebruik maken om alle officials te bedanken voor hun enthousiaste inzet, alsook alle mensen van het organisatieteam, waarvan in het bijzonder Sven Van Delsen de drijvende kracht is geweest om aan dit bijzondere jeugdevenement een nieuw élan te willen geven. Zonder deze man zou er waarschijnlijk geen IPJO 2022 geweest zijn. 
 

« Terug