Succesvolle 17de editie van de Yonex Belgian International ten einde

Belgian International

Succesvolle 17de editie van de Yonex Belgian International ten einde

LEUVEN – Vandaag zijn in de Sportoase in Leuven de finales van de Yonex Belgian International gespeeld. Het internationale badmintontornooi kreeg vijf mooie winnaars en mag terugblikken op een zeer geslaagde editie.

 

Azië boven in de finales van de Yonex Belgian International. Slechts één Europeaan kon een gooi doen naar de overwinning. Kim Bruun, een Deen, kwam in actie in de heren enkel-finale maar kon het daarin Chun-Yi Lin (TPE) nooit echt moeilijk maken. In het gemengd dubbel maakte het eerste reekshoofd zijn status waar, Hiroki Midorikawa en Natsu Saito (JPN) haalden het in twee korte sets. In het dames dubbel trokken hun landgenoten Rui Hirokami en Yuna Kato aan het langste eind. Het heren dubbel werd dan weer gewonnen door Chang Ko-Chi en Po Li-Wei (TPE) na een spannende driesetter. Thuy Linh Nguyen ging met de overwinning aan de haal in het dames enkel, in de kwartfinales schakelde zij nog onze landgenote Lianne Tan uit.

 

Tornooidirecteur Gert-Jan Paulus is zeer tevreden met hoe alles verlopen is. “Met dank aan een fantastisch organisatieteam en een enthousiast team vrijwilligers mogen we weer zeggen dat het een geslaagde editie van de Yonex Belgian International was. Er was ook veel publiek bij de finales vandaag en dat was mooi om te zien.” Ook de prestaties van de Belgen waren hoopvol. “In de kwalificaties hebben we enkele talentvolle Belgen aan het werk gezien, dat is een mooi vooruitzicht naar de toekomst toe. Julien Carraggi heeft een mooie prestatie neergezet in het hoofdtornooi. Evenals Lianne Tan, die knap de kwartfinale bereikte.”

« Terug