Badmintonners Carraggi en Tan bereiken kwartfinale op Yonex Dutch Open

Belgian International

Badmintonners Carraggi en Tan bereiken kwartfinale op Yonex Dutch Open

ALMERE - Belgische badmintonspelers Julien Carraggi [BWF-84] en Lianne Tan [BWF-35] kwamen deze week in actie op de Yonex Ducth Open, gespeeld in het Topsportcentrum in Almere (Nederland). De vaandeldragers van het Belgische badminton wonnen beide hun eerste en tweede ronde, maar botsten in de kwartfinales op sterkere tegenstanders.

De Yonex Dutch Open is als International Challenge-tornooi van hetzelfde niveau als de Yonex Belgian International die een maand geleden in Leuven werd georganiseerd, ook daar zetten Carraggi en Tan een mooie prestatie neer. De nog maar 22-jarige Carragi verloor toen in de tweede ronde van de Nederlander Kweekel [BWF-74], toevallig ook zijn tegenstander in de tweede ronde van de Dutch Open. Dit keer haalde onze landgenoot de overwinning wel binnen. Met winst in drie sets (13-21, 21-18, 21-17) boekte hij een plaats in de kwartfinale. Daar wachtte een confrontatie met Christo Popov [BWF-49], de Fransman werd in 2020 nog Europees Kampioen U19 en is vijfde reekshoofd in Nederland. Carraggi vocht voor wat hij waard was en speelde een knappe wedstrijd, maar moest met 15-21 en 16-21 wel zijn meerdere erkennen in Popov. Carraggi reist nu af naar Tsjechië waar hij zesde reekshoofd is op de Czech Open.

 

Tan, de meest succesvolle Belgische badmintonster ooit, is tweede reekshoofd op de Dutch Open. Ze wist de eerste twee hordes vlot te nemen en kwalificeerde zich zonder setverlies voor de kwartfinale. Daarin moest ze het opnemen tegen Sih Yun Lin [BWF-337], die uit de kwalificaties komt. De speelster uit Chinees Taipei mocht echter niet onderschat worden. Op vier wedstrijden tegen op papier vaak sterkere tegenstandsters liet ze nog maar één set liggen. Ook tegen Tan toonde ze zich de betere speelster, Lin haalde het vlot in twee sets. De Belgische breidt wel nog een vervolg aan haar seizoen, ze komt nog in actie op de Denmark Open, French Open en HYLO Open.

 

Contact:

Gert-Jan Paulus

+32 475 96 61 85

gertjan@badmintonvlaanderen.be

 

Foto credits: René Lagerwaard

 

« Terug