Victor League, de voorronde sluit af met belangrijke ontmoetingen

Tornooien

Victor League, de voorronde sluit af met belangrijke ontmoetingen

De laatste ontmoetingen van de voorronde van de nationale competitie zijn al in zicht.

Zaterdag 3 december zullen een aantal ploegen nog eens alles moeten geven om in de play offs (de eerste 4) te geraken en zo de play downs (de laatste 4) te vermijden.

In 2de nationale staan de ploegen op plaatsen 3 tot 5 heel dicht bij mekaar, en alle drie kunnen ze nog in de play downs belanden.

Olve en Pluimplukkers 2 zijn buiten schot, het gaat erom of Hebad 2, Jodoigne en Bad 79 de laatste punten pakken om de twee andere teams vlak voor de halve finales toch nog in de play downs te duwen.  

 

Wat is de prognose?

Olve is onbereikbaar eerste en een laatste ontmoeting tegen Brasschaat zal er weinig aan veranderen om die eerste plaats te behouden.

Pluimplukkers 2 staat op een tweede plaats, en kan, of zal, door minimum een gelijkspel te halen tegen Jodoigne daar ook eindigen en zo favoriet Olve ontwijken in de halve finales. 

Hebad 2 staat op plaats drie en moet in staat zijn om tegen Nivelles minstens een punt te pakken en zo de huidige status te behouden.

Jodoigne en Bad 79 hebben zeker punten nodig om alsnog de vierde plek in te palmen.

Jodoigne heeft een moeilijke ontmoeting tegen Pluimplukkers 2 op het programma, voor Bad 79 is het belangrijk dat zijn hun tot nu toe uitstekend seizoen kunnen afsluiten met twee punten tegen Péruwelz, en dan is een vierde plek zeker nog mogelijk.

Een bijna zelfde situatie doet zich voor in de hoogste reeks.

De kalenderman (of was het een vrouw?) heeft ervoor gezorgd dat de twee ploegen die allebei nog vierde kunnen worden in de laatste ontmoeting tegen mekaar uitkomen.

Pluimplukkers 1 heeft nog het voordeel van gewonnen wedstrijden en games, Lebad is dus zeker verplicht om te winnen wil het één punt meer hebben dan de Gentse ploeg om die belangrijke vierde plaats te bezetten.

De top van de reeks heeft nog een mooie ontmoeting in petto.

Hebad 1 en Verviers hebben de opdracht om in hun ontmoeting ofwel gelijk te spelen (Hebad 1) of te winnen (Verviers).

Huidig kampioen W&L staat op plaats 1, een afsluiter tegen De Dijlevallei zal daar niets aan veranderen.

In Lago Rozebroeken moet het dus gebeuren voor een aantal ploegen, ook voor de beide teams van Pluimplukkers die mogen hopen op een veilige plek in de play offs en dit dan ook nog in eigen huis kunnen waarmaken.

Na de laatste ontmoetingen wordt er geloot voor de halve finales op 18 februari 23 in Erpe-Mere.

Plaatsen 1 en 2 zijn poulehoofden, plaatsen 3 en 4 weten na loting wie hun tegenstander zal zijn.

 

De afsluiter komt er dan op 18 maart 23 in Erpe-Mere met de finales voor de derde en vierde plaatsen in de voormiddag en de eerste en tweede plaatsen in de namiddag.

 

Willy Van Delsen

 

Meer informatie

Je bent van harte welkom, zaterdag 3 december in de Rozebroeken in Gent!

Volg alle updates omtrent de Victor League via deze Facebook pagina.

« Terug