Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af

Persbericht

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af

Vlaams Minister van Sport Ben Weyts beslist op basis van het advies van Sport Vlaanderen om de topsportsubsidies voor badminton af te bouwen. Om in aanmerking te komen voor topsportsubsidies moet het potentieel aanwezig zijn om op middellange termijn spelers naar de mondiale top 8 te brengen.

Deze beslissing heeft als gevolg dat er een uitdoofscenario wordt opgestart wat betreft de topsportsubsidies vanuit de Vlaamse overheid. De federatie wordt hierdoor hard geraakt.

Het spreekt voor zich dat de ontgoocheling omtrent de beslissing, en de timing ervan, groot is bij alle betrokkenen.

Speerpunt van de topsportwerking, Julien Carraggi, maakte het afgelopen jaar een opmerkelijke sprong op de wereldranglijst, van plaats 200 naar plaats 78. Dit zorgt ervoor dat hij de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen in Parijs kan starten vanop een kwalificatieplaats.

Jonge belofte Charles Fouyn maakte een sterke progressie en staat momenteel op de 3de plaats van de U19 wereldranking. Verder leverden enkele beloftevolle talenten verschillende Europese topprestaties af.

“Het is heel jammer dat de opgebouwde topsportstructuur door deze beslissing in het gedrang komt.” Jurgen Wouters – Topsportdirecteur Badminton Vlaanderen


Toekomst topsport

De federatie onderzoekt nu de precieze gevolgen van de beleidskeuze van Sport Vlaanderen.

“Dit is ongetwijfeld een gitzwarte dag voor het badminton in België. We blijven geloven in deze spelers en werken hard om oplossingen te vinden om hen verder te begeleiden in hun traject.” Wouter Claes – Hoofdcoach elite Topsport

Momenteel blijft de omkadering en ondersteuning van de spelers in elk geval gewaarborgd.

Alle mogelijke scenario’s worden in kaart gebracht om een doordacht plan van aanpak uit te werken.

 

Over

Badminton Vlaanderen is de federatie die de badmintonsport in Vlaanderen beheert. Het is de Vlaamse helft van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (KBFF) en heeft als doel het bevorderen van de sport badminton binnen de Vlaamse Gemeenschap. In 1998 werd de TopSportSchool (TSS) Badminton opgestart met als doel om elitesporters te vormen.

 

 

 

Contact

Pieter-Jan Caestecker
PieterJan@badmintonvlaanderen.be
+32 498 78 96 83

 

 

« Terug