Persbericht

Twee Belgen naar kwartfinale Yonex Belgian International

LEUVEN – Belgisch succes op de tweede dag van de Yonex Belgian International. Zowel Julien Carraggi als Lianne Tan plaatsten zich voor de kwartfinales van het internationale badmintontoernooi die op vrijdag gespeeld worden.

Voor Lianne Tan (BEL, BWF-40) was het een relatief vlotte weg richting de kwartfinales. Haar tegenstandster in de eerste ronde was Mayla Hoareau (FRA, BWF-154). De Franse speelde verdienstelijk en kon het in de eerste set nog even spannend maken, maar verloor uiteindelijk in 2 sets (21-18, 21-15). Voor een plek in de kwartfinale moest Tan het opnemen tegen de Duitse Miranda Wilson (BWF-164). Ook die horde werd simpel overwonnen, na 35 minuten stond de 21-15, 21-14 score op het bord in het voordeel van onze landgenote. Morgen wacht in de kwartfinale het zevende reekshoofd Polina Buhrova (UKR, BWF-66). Tan is zelf tweede reekshoofd in het dames enkel.

 

Eerste reekshoofd in de heren enkel Julien Carraggi is de tweede Belg in de kwartfinale. Zijn Franse eerste tegenstander Valentin Singer (BWF-165) werd met 21-18 en 21-14 weer huiswaarts gestuurd. In de tweede ronde volgde de Deen David Kim (BWF-341). Kim had in de eerste ronde een andere landgenoot uitgeschakeld. Hij won toen met 21-18, 21-13 van Leuvenaar Elias Bracké (BWF-181). Tussen Kim en Carraggi werd het een spannende match. Geruggesteund door een luidruchtig thuispubliek haalde onze landgenoot het in drie sets: 21-15, 12-21, 21-14. De Belg was tevreden over zijn wedstrijd. “Ik wist dat de tegenstander graag rallies speelt en in deze warme omstandigheden betekende dat dat ik nog extra gefocust moest zijn. Ik wou mijn eigen spel spelen en een constant niveau halen, wat volgens mij goed gelukt is. Graag bedank ik mijn vrienden en alle andere aanwezige fans om zo luid te supporteren. Hopelijk is er morgen opnieuw evenveel publiek.” Zijn volgende tegenstander is vijfde reekshoofd Mads Christophersen (DEN, BWF-61).

 

De andere Belgen van de hoofdtabel konden geen potten breken maar toonden wel wat ze waard waren. Yaro en Iljo Van Delsen moesten de duimen leggen tegen een sterk Duits koppel, ze verloren met 13-21, 12-21. Ook voor Clara Lassaux was de tweede ronde het eindstation.

 

Naast badminton binnen in de Sportoase werd ook erbuiten de badmintonsport in de kijker gezet. Door initiaties AirBadminton konden meer dan 100 kinderen kennis maken met de sport. Naast de initiaties werd er ook nog een bedrijventoernooi georganiseerd. Morgen wordt de toernooidag opgeleukt door een Ladies Night.

 

 

 

 

Foto's: Fons Van der Vorst

« Terug