Lianne Tan naar halve finale Yonex Belgian International

Persbericht

Lianne Tan naar halve finale Yonex Belgian International

LEUVEN –  De Sportoase in Leuven stond deze voormiddag even helemaal op stelten tijdens de Yonex Belgian International. Belgische badmintontopper Lianne Tan wist op haar thuistoernooi de halve finale te bereiken die later vandaag (vrijdag) gespeeld wordt.

Lianne Tan (BEL, BWF-40) stond vorig jaar tijdens de Yonex Belgian International voor de eerste keer in de kwartfinale, en dit jaar doet ze al zeker één ronde beter. Tan, die tweede reekshoofd is in het dames enkelspel, kwam in de kwartfinale uit tegen het zevende reekshoofd Polina Buhrova (UKR, BWF-66). De Belgische recordkampioene kreeg dus een zware tegenstander tegenover zich, en dat resulteerde in een spannende strijd. Na 48 minuten stond de 21-16, 22-20 einstand op het bord, een zege die Tan voor het eerst in haar carrière naar de halve finales van de Yonex Belgian International brengt.

 

Julien Carraggi, de andere Belg in de kwartfinale, verloor tegen vijfde reekshoofd Mads Christophersen (DEN, BWF-61). Na een spannende wedstrijd moest hij in 2 sets het onderspit delven (18-21, 22-24).

 

Later vandaag worden vanaf 18:30 de halve finales gespeeld. Tickets zijn nog verkrijgbaar aan de kassa. En de vrouwelijke bezoekers worden nog extra verwend, want er wordt een Ladies Night georganiseerd.

 

 

Foto: Fons Van der Vorst

« Terug