Net geen finale voor Tan op Yonex Belgian International

Persbericht

Net geen finale voor Tan op Yonex Belgian International

LEUVEN –  Ondanks een verdienstelijke wedstrijd werd de halve finale toch het eindstation voor Lianne Tan. Ze was niet opgewassen tegen vierde reekshoofd Neslihan Arin. Geen Belg in de finales, maar er zal wel zeker topbadminton te zien zijn.

Lianne Tan (BEL, BWF-40) stond voor de eerste keer in haar carrière in de halve finale van de Yonex Belgian International. Haar tegenstand was niet de minste, ze kreeg het vierde reekshoofd Naslihan Arin (TUR, BWF-42) tegenover zich, die al haar wedstrijden al vlot in twee sets gewonnen had. Wat een spannende wedstrijd beloofde te worden, werd ook werkelijkheid. De eerste set ging met 16-21 naar de Turkse. Tan moest ook in de tweede set lang tegen een achterstand aankijken. Maar gesteund door het publiek wist ze die toch met 21-18 binnen te halen. In de derde set was de Turkse duidelijk de sterkste. Tan, die met tape rond het bovenbeen speelde en de kinesist ook op de baan vroeg, kon geen vuist meer maken en verloor de set met 8-21.

 

De finales zullen zonder Belgen gespeeld worden, maar dat betekent niet dat er geen aantrekkelijk badminton meer te zien zal zijn. De finales beginnen om 15:00 in de Sportoase.

Het volledige speelschema kan hier gevonden worden: https://bwf.tournamentsoftware.com/tournament/93427ab1-ea52-4b90-b2da-614e53a5bad8/matches/20230916

 

 

Foto: Fons Van der Vorst

« Terug