Talrijk opgekomen publiek geniet van finales Yonex Belgian International

Persbericht

Talrijk opgekomen publiek geniet van finales Yonex Belgian International

LEUVEN –  In de Sportoase Leuven werden vandaag de finales van de Yonex Belgian International afgewerkt. De aanwezige bezoekers kregen enkele mooie wedstrijden voorgeschoteld.

In de eerste wedstrijd van de dag, de finale van het gemengd dubbelspel, waren het de topreekshoofden Lauren Smith en Marcus Ellis (ENG, BWF-29) die aan het langste eind trokken. De twee stonden onlangs nog in de halve finale van de European Games. In de finale namen ze het op tegen vierde reekshoofd Mikkel Mikelsen en Rikke Søby (DEN, BWF-51), die in hun halve finale nog het tweede reekshoofd naar huis stuurden. Smith en Ellis maakten hun status waar en haalden het met 21-18, 21-15. Voor Marcus Ellis was het al zijn derde eindoverwinning in het gemengd dubbelspel op de Yonex Belgian International, telkens met een andere partner.

 

In het dames dubbel won het ongeplaatste koppel Maiko Kawazoe en Haruna Konishi (JPN). Zij hebben geen ranking samen, aangezien het het eerste toernooi was dat ze samen speelden. In de finale toonden Kawazoe en Kanishi zich in twee sets (21-8, 21-10) duidelijk de beste tegen Lizzie Tolman en Estelle Van Leeuwen (ENG, BWF-191). Voor die laatste was het haar eerste finale op een toernooi van dit niveau.

 

In het dames enkelspel werd een heruitgave gespeeld van de finale van de Yonex Belgian International editie 2019. Eerste reekshoofd Line Christophersen (DEN, BWF-35) nam het opnieuw op tegen vierde reekshoofd Neslihan Arin (TUR, BWF-42), die in de halve finale nog thuisfavoriete Lianne Tan versloeg. In 2019 was het Christophersen die haar naam op de erelijst kon bijschrijven. Het vele volk op de tribunes kreeg een spannende match te zien. Arin nam revanche voor vier jaar geleden, en won met 21-11, 14-21 en 21-17.

 

In het heren enkel stonden twee verrassende namen in de finale. Twintigjarig toptalent Joakim Oldorff (FIN, BWF- 124) ging de strijd aan met Lucas Claerbout (FRA, BWF-112). Oldorff had er al een indrukwekkende weg richting finale opzitten. Onder toeziend ook van coach Peter Gade, een echte badmintonlegende, schakelde hij maar liefst drie reekshoofden uit. In de finale ging het lang gelijk op, met niemand die ooit echt een grote voorsprong bij elkaar kon spelen. Na 55 minuten en een 22-20, 21-17 score was het een duidelijk geëmotioneerde Claerbout die het zegegebaar mocht maken.

 

De laatste wedstrijd van de finaledag was die van het heren dubbelspel. Met Daniel Lundgaard en Mads Vestergaard (DEN, BWF-75) die samen het derde reekshoofd vormden en het dubbelkoppel Andreas Søndergaard en Jesper Toft (DEN, BWF-79) die het vierde reekshoofd waren, namen twee Deense koppels het tegen elkaar op. In de match waar door velen naar uitgekeken werd, waren het Søndergaard en Toft die meteen de gashendel opendraaiden. Ze haalden de eerste set vlot binnen (21-13). Ook de tweede set kwamen ze op voorsprong, maar Lundgaard en Vestergaard knokten nog goed terug. Al lukte het hen net niet om de set te winnen. Die ging met 26-24 naar Søndergaard en Toft die zo de eindzege in het heren dubbelspel pakten.

« Terug