Afscheid van Emiel Pardon

Over ons

Afscheid van Emiel Pardon

De Belgische badmintonwereld neemt afscheid van een kanjer van een coach. Rust in vrede, Emiel Pardon.

Miel Pardon is een begrip binnen de badmintonwereld. Hij was jarenlang de coach van W&L badmintonvereniging en coachte ook meervoudig landskampioen Sint-Truiden, Dijlevallei BC, de jeugdselectie van de VVBBC, het nationale juniorenteam, het studententeam van de KU Leuven en andere clubs of selecties.

 

Hij coachte ook op individuele basis verschillende spelers richting een veelvoud aan Belgische- en andere titels. Ingrid Swiggers, Isabelle Meuleman, Peggy Mampaey als Wouter Claes spendeerden vele uren samen met Miel op het badmintonterrein, op de piste, in de krachtzaal en in het bos, als voorbereiding op de nationale en internationale kampioenschappen.

Naast de favoriete coach van verschillende generaties spelers is Emiel zeker ook een inspirator geweest voor een heel aantal nieuwe badmintoncoaches zodat zijn erfenis nog lang verder zou blijven leven in de badmintongemeenschap.


Met het overlijden van Emiel Pardon verliest de Belgische badmintonwereld een heel gewaardeerde en geliefde coach, en bovenal een heel fijn mens en een geweldig inspirerende persoonlijkheid. 

 

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Emiel.

Emiel Pardon 1927-2024

 

 

 

 

 

 

 

« Terug