De winnaars van de 9de Ros Beiaard Badminton Cup zijn bekend

Persbericht

De winnaars van de 9de Ros Beiaard Badminton Cup zijn bekend

Afgelopen weekend vond in Sint-Gillis-Dendermonde de 9de Ros Beiaard Badminton Cup plaats, 1 van de grootste tornooien van het land.

Het niveau lag weer torenhoog, een mooi deelnemersveld, verdiende winnaars na sterke matchen. Ook al was een Engelse delegatie niet aanwezig door de recente aanslagen in ons land, toch deed dit niets af van de verdiensten van de winnaars.

In de heren enkel A wist de Nederlandse topfavoriet Justin Teeuwen het tornooi op zijn naam te schrijven. Hij bereikte de finale na een halve finalethriller tegen de hardhitting Pool Patryk Szymoniak. In de finale zette hij Jim Middelburg opzij in 2 sets.

De dames enkel A werd gewonnen de finaliste van het Belgisch Kampioenschap, Flore Vandenhoucke. Zij zette in een bijzonder mooie finale de zeer sterke Franse Elsa Danckers opzij, nadat ze ook in de halve finale de Nederlandse Imke Van Der Aar in 3 sets opzij zette. Een sterk parcours van Vandenhoucke.

De heren dubbel A was voor het Nederlandse duo Middelburg/Muns die een maatje te sterk bleken voor de tegenstand.

De dames dubbel A ging naar het Nederlandse duo Van Der Aar/Halkema, die Janssens/Biesbrouck verloegen.

En de gemengd dubbel A was voor Middelburg/Halkema. Zij verloegen in de eindstrijd de ex Belgisch kampioenen Gaspard/Devooght. 

Middelburg kan zich dus met 2 titels en een finaleplaats Mr. Ros Beiaard voor een jaartje noemen.

Cedric Cooreman, de voorzitter van de organiserende club BC Oudegem, speelde zich in de kijker door de heren enkel C1 op zijn naam te schrijven. In de halve finale en finale moest hij hiervoor 2 broers naar huis sturen. 

Alle winnaars zijn hier te vinden.

 

De club die de Ros Beiaard Badminton Cup mee naar huis mocht nemen, de prijs voor de sterkst presterende club op het tornooi, was wederom De Pluimplukkers, de sterk spelende club uit Gent.

Volgend jaar, de 10de editie, wordt een feesteditie!

Pers - Cedric Cooreman, 0472617088

Tornooidirecteur - Gert Piqueur, 0486927386

« Terug