Nabeschouwing 47e Internationaal Tornooi Brugge

Tornooien

Nabeschouwing 47e Internationaal Tornooi Brugge

De nabeschouwing van de 47ste editie van het Brugse internationaal badmintontoernooi is afgewerkt. Alle wedstrijden zijn gespeeld, de finalisten en winnaars zijn gekend.

Met 457 effectieve deelnemers speelden we uiteindelijk 583 wedstrijden over de twee dagen, Tempelhof en Koude Keuken.

Laten we samen eens overlopen wat de reekshoofden in A gespeeld hebben.  Hebben de reekshoofden zich kunnen bewijzen? Voor de discipline HEA waren er 23 heren ingeschreven, bij de DEA waren 13 dames vertegenwoordigd.

De finale HE A werd de openingswedstrijd van de finalerondes. In deze finale stonden Frederic Gaspard [1] tegenover Thijs Demeyere [2].  Frederic trok aan het langste eind. De setstanden waren: 21/17 en 21/12. De toeschouwers werden, vooral in de eerste set, getrakteerd op topbadminton. Frederic kon in de eerste set een achterstand wegwerken van 10-17, dankzij een “handdoekje” aangereikt door zijn vrouw Sabine.

Bij de dames enkel A werd het een duel tussen Flore Vandenhoucke [1] versus Sabine Devooght [-]. De finale had een einduitslag van  21/19, 11/21 en 21/19 in het voordeel van Flore.

Kon het nog spannender? Beide meisjes gaven het beste van zichzelf en brachten ons een mooi spektakel. Vooral de 3de set was heel spannend, een thriller van formaat.

In de finale van HD A stonden Frederic Gaspard / Patryk Szymoniak, die het eerste reekshoofd Lawrence De Pauw / Stijn Lenaerts [1] uitschakelden in de halve finale, tegenover het duo Tijl Dewit / Frodo Holemans, het tweede reekshoofd. Frederic en Patryck wonnen deze reeks. De setstanden waren 18/21, 21/7 en 21/17.

De grootste verrassing kwam bij de dames dubbel A. De finale werd een strijd tussen Ann Knaepen / Meta Knuth versus Steffi Annys / Elke Biesbrouck.

De winnaars werden Steffi & Elke. De einduitslag werd 17/21, 21/18 en 21/12.

Om 16.10u werd de laatste wedstrijd gestart in de GD A tussen Lawrence De Pauw / Ann Knaepen [-], en Daan De Smet / Elicha Van Looy [-]. Lawrence en Ann wonnen,  de laatste wedstrijd van het weekend met mooie 21/17 en 21/11-cijfers.

Voor de Brugse BC speelde Siebelijn De Sutter een finale. Samen met Lynn Lamertijn speelden ze de dames dubbel B2 tegen het duo Febe Meskens / Sarah Vander Massen [2]. Laureaten werden  Siebelijn en Lynn , de setstanden waren tweemaal 21/23, 22/20 en 21/18.

Gisteren kregen we bezoek van Dhr Carl Vereecke, gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen. Hij kwam kijken naar heerlijk badminton en genoot met volle teugen. Misschien laat hij het zwemmen voor wat het is en misschien wordt badminton wel zijn sport in de toekomst?

Op zondag, hadden we de eer om vele prominenten te ontvangen tijdens de prijsuitreiking: zo was Dhr Renaat Landuyt (burgemeester Stad Brugge) en mevr. Annick Lambrecht (schepen van Sport) aanwezig.

Dhr Casier Roland, dienst commissie Evenementen van de provincie West-Vlaanderen, maakte tijd vrij in zijn drukke agenda om aanwezig te zijn en om de trofee van de provincie uit te reiken aan de beste West-Vlaamse speler. De Brugse Sportraad was vertegenwoordigd door de voorzitter, Hans Martens. Zo zie je maar dat badminton in de lift zit.

Dhr Frank Balcaen, diensthoofd sport bij de provincie West-Vlaanderen,  kon jammer genoeg niet blijven tot de prijsuitreiking, maar was wel zo vrij om enkele finalewedstrijden mee te pikken.

Graag geven we nog mee dat “the Achievement Award” (geschonken door BC Newmarket voor de meest verdienstelijke speler van het toernooi) dit jaar toegekend werd aan Jeremy Defont (Frankrijk) . Hij speelde 3 finales en won er 2. Prachtige prestatie, een terechte winnaar!

De prijs voor de beste West-Vlaamse speler werd uitgereikt aan Evy Taveirne speelster bij BC Sportif.

« Terug