Belgische badmintonjeugd triomfeert op Yonex Italian Junior

Persbericht

Belgische badmintonjeugd triomfeert op Yonex Italian Junior

MILAAN – De Belgische badmintonjeugd behaalde 3 ereplaatsen op de Yonex Italian Junior. Julien Carraggi behaalde zilver in Heren Enkel en werd derde met Jona Van Nieuwkerke in Heren Dubbel. Jona Van Nieuwkerke behaalde eveneens een derde plaats in Gemengd Dubbel met Joke De Langhe.

Julien Carraggi haalde in Milaan de finale. Hiervoor moest hij in de kwartfinale het eerste reekshoofd Fabio Caponio verslaan. Met zijn 20ste plaats op de junior ranking van BWF (Badminton World Federation) was de Italiaan een taaie tegenstander. Caponio won de eerste set, maar moest de tweede set prijsgeven aan een erg sterke Julien Carraggi, die daarna ook de derde set binnenhaalde. In de finale trok de Fransman Christo Popov aan het langste eind.

Joke De Langhe en Jona Van Nieuwkerke haalden een mooie derde plaats binnen in het gemengd dubbel. In hun halve finale verloren ze nipt van het Franse duo Maxime Briot en Marion Le Turdu (21-19, 21-19).

Jona Van Nieuwkerke won eveneens brons met zijn dubbelpartner Julien Carraggi. Tegenstanders Delrue en Briot uit Frankrijk hadden drie sets nodig om de jonge Belgen uit de finale te houden. Met 21-13, 21-23 en 20-22 op de scoreborden bleef het tot op het laatste punt spannend.

Meer info

Tornooilink

Spelersinfo (zie ook het spelersprofiel dat je rechts kan aanklikken).

  • Julien Carraggi (16 jaar) is aangesloten bij Badmintonclub Dilbeek, maar speelt dit seizoen competitie bij de Waalse club Bad79.
  • Jona Van Nieuwkerke (17 jaar) is aangesloten bij Drive ’83 Lanaken en is dit seizoen uitgeleend aan Hebad (Heusden-Zolder).
  • Joke De Langhe (16 jaar) woont in de provincie Antwerpen, maar is aangesloten bij W & L uit Vlaams-Brabant.

 

« Terug