Koen Kesteleyn en Joeri Luts promoveren naar Europees umpire-niveau

Officials

Koen Kesteleyn en Joeri Luts promoveren naar Europees umpire-niveau

Op het Europees Mannen en Vrouwen teamkampioenschap en Europees U15 kampioenschap afgelopen februari in Kazan (Rusland) werden, naast een Belgisch herenteam, ook 2 umpires afgevaardigd Joeri Luts en Koen Kesteleyn.

Ze werden bijgestaan door 32 andere umpires en een team van 4 referees. 9 umpires waaronder Koen en Joeri werden beoordeeld door 5 assessors om Badminton Europe Accredited (BEA) umpire te worden. Na geslaagde duties  in de eerste drie dagen van het tornooi werden ze  geselecteerd om op te treden in de kwartfinales van de teamkampioenschappen. Een prima zaak voor beiden, want dat betekende dat ze bij hun assessors tot dan een goeie indruk hadden nagelaten. 

Tijdens de kwartfinales met onder andere ontmoetingen tussen Frankrijk en Duitsland, Denemarken en Engeland, Frankrijk en Rusland, werd de inzet en het niveau steeds hoger, een moeilijke opdracht voor de umpires om zich hieraan aan te passen. Opdracht geslaagd bleek achteraf.  Met goedkeuring van de referees en assessors promoveerden ze beiden tot het gehoopte maar ook verwachte niveau BEA. Een mooie start van een internationale carrière.  
De voortdurende opvolging en coaching door de Belgische assessors heeft er mede voor gezorgd dat Koen en Joeri dit mooi resultaat hebben behaald. 

Carrièreverloop Joeri Luts 

  • 2007 opleiding umpire provinciaal niveau
  • 2011 umpire nationaal niveau 
  • 2013 eerste internationale tornooien 

 
Carrièreverloop Koen Kesteleyn 

  • 2012 opleiding umpire provinciaal niveau
  • 2015 umpire nationaal niveau
  • 2016 eerste internationale tornooien 

Een welverdiende proficiat en succes aan beiden gewenst!

« Terug