Belgisch U17 team speelt de finale van de Futur Nations Cup in Soria maar ....

Topsport

Belgisch U17 team speelt de finale van de Futur Nations Cup in Soria maar ....

gastland Spanje overduidelijk winnaar!

Ons nationaal U17 team was samengesteld uit: Liam Bauwens, Caitlyn De Bree, Siebelijn De Sutter, Lien Lammertijn, Luisa Pagliara, Iljo en Yaro Van Delsen.

Coaches: Nathalie Descamps en Kevin Vervaeke

Onze spelers waren nochtans erg gebrand op een revanche in de finale ronde na een eerste nederlaag tegen Spanje met 4-1 in de voorrondes. Maar Spanje was niet van plan om deze ‘thuiszege’te laten liggen. Uiteindelijk kon enkel Yaro Van Delsen in een verbeten drie setter een overwinning behalen voor ons (21-18 7-21 16-21). Een eervolle nederlaag want heel het team heeft het beste van zichzelf gegeven tijdens de ganse ontmoeting. Voor Caitlyn De Bree was het haar eerste optreden in het nationaal U17 team, proficiat.

Einduitslag

  1. Spanje
  2. België
  3. Oostenrijk
  4. Zwitserland
  5. Tsjechië
  6. Italië
  7. Luxemburg
  8. Slovenië

Met een massa wedstrijdervaring uit het teamtornooi op naar het individueel tornooi. Voor onze meisjes ging het vooral om wedstrijdritme en wedstrijdervaring gezien of de leeftijd voor Caitlyn of het blessure leed voor Siebelijn en Lien. Luisa strandde in kwart finale.

Voor de jongens Yaro en Iljo Van Delsen, respectievelijk reekshoofd 1 voor Yaro in enkel en samen reekshoofd nr 3 in dubbel,

lagen de zaken anders.  Terwijl in het team tornooi Spanje met de prijzen ging lopen kwamen hier de Oostenrijkers Nierderhuber en Tomic zich bemoeien.

Telkens in spannende en fel bevochten driesetters moesten de jongens de duimen leggen. Hierdoor strandden ze eervol in de halve finales en  keerden licht teleurgesteld – zoals het echte winnaars past - huiswaarts.

Aan vechtlust en strijdvaardigheid mankeert het echter al onze spelers niet. Iedereen popelt om in de volgende afspraak revanche te nemen en opnieuw het beste van zichzelf te geven … en dan nog in eigen land op het super tornooi van Olve http://www.juniorolvetournament.be/….en ondertussen trainen we slim én hard.

Met dank aan de coaches Nathalie en Kevin!

Resultaten Spanje :

Individueel: http://www.badminton.es/sport/event.aspx?id=2CBB3F4F-F0E3-4511-B963-4ADB5492FDD4&event=4

Team: http://www.badminton.es/sport/tournament.aspx?id=C565DBEF-25E1-4F01-846D-B01FDC704E31

 

« Terug